Vitaliteit

Hoe helpen we onze collega's rond het thema vitaliteit?

Collega John in de nieuwe wielerkleding

Gemiddelde werkdag

Op een gemiddelde werkdag zit je ongeveer 8 uur per dag achter een bureau. Je stapt in de auto om naar je werk of naar de klant te gaan en als je ’s avonds weer thuis bent is het heel verleidelijk om na het eten op de bank te gaan zitten en een aflevering van je favoriete Netflix-serie te kijken. Niets mis mee natuurlijk!  

Maar omdat je overdag al veel met je hoofd bezig bent en veel zit, is het belangrijk om dat af te wisselen met voldoende beweging. Veel van jouw collega’s sporten al actief. En zoals je waarschijnlijk best wel weet, verklein je met actief bewegen ook nog de kans op hart- en vaatziekten en heb je meer energie. 

Vitale medewerkers vinden we belangrijk

Natuurlijk ben jij zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheid en levensstijl. Maar als werkgever willen we onze verantwoordelijkheid nemen en jou op de juiste manier faciliteren.

  1. Op elke vestiging ligt er twee keer per week vers fruit voor je klaar.
  2. In ons opleidingsaanbod kun je gebruikmaken van de training balans in- en ontspanning.
  3. Op onze intranetomgeving Joost’ vind je een ‘de Jong & Laan Vitaal’-groep waar tips worden gedeeld over vitaliteit. 
  4. Als je een sportabonnement hebt, vergoedt de Jong & Laan maximaal € 15,- bruto per maand van jouw abonnement. Je hoeft alleen maar een keer per kwartaal een declaratie in te dienen. 
  5. Nieuwe collega? Bestel je sportkleding. Tijdens het sporten is een goed zittende sportoutfit erg belangrijk. Daarom hebben we een de Jong & Laan sportkledinglijn ontwikkeld. Als nieuwe collega krijg je bij indiensttreding een tegoed van € 75,-. Je kunt kiezen uit een mooie basislijn van Clique of voor het merk Craft. Keuze genoeg! En uiteraard kun je zelf altijd extra kleding bestellen.  
  6. Ook zorgen we er natuurlijk voor dat jouw werkplek en werkomgeving goed is geregeld en voldoet aan alle Arbo-eisen. Om onszelf scherp te houden, laten we regelmatig extern toetsen of we aan alle wettelijke Arbo voorschriften voldoen.
  7. Als laatste vragen we jaarlijks naar jouw tevredenheid over het werken bij de Jong & Laan en meten we jouw bevlogenheid

Voetbaltoernooi de Jong & Laan 2021